Logo.jpg

Handla hos Svea Redskap AB

Svea Redskap AB

Handla i vår butik

Bruksanvisningar

Allmänna villkor

Välkommen!
Hem Sortiment Butik Solsmart Kontakta oss
Inspiration KleopatraInspiration Kleopatra

Solcellsdrivna fontänpumpar

SOLSMART!

Enkla att installera: sätt pumpen under vatten, anslut solcellen och rikta den mot solen. Ingen anslutning till det fasta nätet behövs! Det är bara att rikta solcellen mot solen och ansluta den till fontänpumpen.

Vi har fontäner som passar från det lilla fågelbadet upp till den lite större dammen, från ett stilla porlande till ett regelrätt plaskande. Alla fontäner levereras som ett färdigt "kit", dvs med pump, solcell, olika munstycken, anslutningskabel och i förekommande fall batterienhet. Färdiga att använda!

Vi har fontäner från lyfthöjd 0,5 m upp till 1,7 m; från flöde på 150 l/tim till 610 l/tim. Vilken du skall välja beror på hur stor vattensamling du har (fågelbad? damm?) och vilken lyfthöjd/flöde du vill ha. Maila gärna eller ring om du har frågor.

Vi har också en liten luftpump Ariel, som syresätter vattnet i den lilla dammen.

BATTERI ELLER INTE?

Har man inget batteri fungerar fontänpumpen på full effekt i full sol, halv effekt vid halvmulet och inte alls när det är mulet eller mörkt. Detta går väldigt snabbt, går solen i moln märks detta direkt, vattenstrålen går ner - otroligt pedagogiskt! En del av oss tycker att detta är kul och tillräckligt (solen skiner! Fontänen fungerar!). Det är enkelt, stänger av/på av sig själv, kräver ingen passning. För er som tycker att detta är OK har vi från lilla Eurydike med max lyfthöjd 0,5 m till Polyxo med 1,7 m max lyfthöjd.

För den som vill att solcellsfontänen skall fungera även vid mulet väder eller på kvällen när man kommer hem från jobbet, är Proteus med batteri att föredra.

Som alla batterier måste de laddas; full sol på solcellen ca 8 tim laddar batteriet fullt och man kan sedan köra fontänpumpen ca 4-5 timmar.

Skall fontänpumpen användas till en staty e dyl är det också bättre med ett batteri, som håller samma lyfthöjd så länge batteriet har tillräcklig laddning.

TEKNISKA DATA, MONTERING OCH SKÖTSEL

​tekniska data

Produkterna är CE-märkta och vi lämnar 2 års garanti.

Tillbehör till fontänpumpar

Vi har nu också tillbehör:

Flytdisk som man kan hänga pumpen i: bra att ha om det är geggigt på botten, eller djupt, och man inte vill ställa pumpen på botten. Pumpen flyter då strax under vattenytan. Se webshopen.

Förlängningskabel: solcellen måste ju vara placerad i solen, och med varje förpackning följer en 5 m lång anslutningskabel. Om detta inte räcker, har vi förlängningskablar. Se webshopen.

Reservdelar och batterier har vi också i lager.

Skicka ett mail eller ring så försöker vi fixa det ni behöver.

maila: info@solsmart.se

Titania-olika-faerger-1.jpg

Eurydike

Läs mer»

Poseidon

Läs mer»

Kleopatra II

Läs mer»

Proteus

Läs mer»

©Solsmart AB | Lilla Beddinge Kyrkväg 5 | 231 75 Beddingestrand | info@solsmart.se | Om personuppgiftshantering | Allmänna villkor | Cookies